Parafínový obklad

V Perle patří mezi nejoblíbenější lázeňské procedury parafínový obklad, který řadíme do kategorie termoterapie. Parafín je získáván při destilaci ropy, je bez vůně a chuti a ve vodě ho nerozpustíme. Široké využití tohoto speciálního vosku počínaje stavebnictvím přes výrobu svíček až po kosmetiku, převyšuje lázeňství, kde je parafín velmi dobrým pomocníkem při revmatech, artritidě, kožních onemocnění, obtížích pohybového ústrojí a onemocnění páteře.

Kouzlo této procedury, je v rozpuštění parafínu při teplotě okolo 43°C - 50°C a následném ponoření obkladu, který poté přikládáme klientům na bolavá místa.  Dochází k tuhnutí obkladu a pozvolnému uvolňování velkého množství tepla, které působí blahodárně na celé tělo. Uvolňují se svaly, teplo tlumí bolest. Parafín je vhodný i na ruce, dokáže léčit suchou, hrubou a popraskanou kůži, teplo působí blahodárně na bolest kloubů. Nepropouští ani vodu, ani vzduch, a je tak ideálním k léčení ekzémů.

S parafínem se setkáte také v kosmetických přípravcích, známá je například Indulona, která svým složením výrazně ulevuje popraskané a suché kůži v oblasti rukou a nohou, dále jej nalezneme ve rtěnkách, krémech a různých pleťových maskách. V Perle jej aplikujeme za pomocí obkladů na záda, klouby a ruce. Procedura zabere 20 minut a vy pocítíte příjemné uvolnění již po prvním absolvování.

Kontraindikací k parafínu jsou otevřené kožní rány, těhotenství, horečnaté stavy a různá onemocnění kůže. Vždy se prosím informujte u našeho zdravotního personálu, zda je to vás procedura vhodná. Při obtížích s bolestí zad a páteře doporučujeme kombinaci parafínu a plynových injekcí, o kterých jsem vám psala v minulém příspěvku. Vyzkoušejte tento zázračný zdroj tepla, který vám zaručeně uleví od bolesti.

parafin.jpg

Lucie Pivodová

LD Perla

Vytisknout stránku Vytisknout stránku
Rezervovat pobyt